Inlägg om avbeställningsskydd

Frågor som rör en avbeställningsförsäkring

Kategorier:

Vad man försäkringsmässigt i första hand ska tänka på när man bokar en resa är avbeställningsskyddet. Saker och ting KAN faktiskt hända som gör att man inte har möjlighet åka iväg på sin resa. Förutom sjukdomar och skador kan nära och kära bli råka ut för något eller så det kan hända saker på arbetet eller i bostaden.

(Läs mer…)

UD avråder från resor till Egypten

Kategorier:

Utrikesdepartementet har precis gått ut med en avrådan från icke nödvändiga resor till Kairo, Alexandra, Suez, och Ismailia, Egypten. Oroligheterna som pågått de senaste dagarna har främst berört de stora städerna som Kairo, Alexandria och Suez. De stora turistorterna har inte drabbats, men charterbolagen har ställt in vissa utflykter till bland annat Kairo.

(Läs mer…)

Kommentar till SVT Mittnytts inslag om reseförsäkring

Kategorier:

I SVT Mittnytt belyser man i dag avbeställningsskyddet för utlandsresenärer. De som ser inslaget får höra hur en av våra kunder, som hade oturen att bli strandsatt i Thailand med stora merkostnader som följd, fick ersättning för sina utgifter relativt omgående efter inskickad skadeanmälan. Detta trots att det rådde osäkerhet eftersom flygplatsen stängt pga myndighetsbeslut.
(Läs mer…)

Så fungerar din försäkring vid nya askmoln

Kategorier:

Då ett nytt askmoln är på väg in över Europa och redan har tvingat Irland och delar av Storbritannien att stänga sitt luftrum känns det relevant att åter igen berätta vad som gäller. Vår kundtjänst har även de senaste dagarna fått in många förfrågningar om hur försäkringarna gäller vid nya askmoln som förhindrar flygtrafik och orsakar resestopp.

(Läs mer…)