Inlägg om demonstration

Frågor om oroligheterna i Egypten

Kategorier:

De senaste dagarna har det pågått demonstrationer i Egypten och vi har fått flera samtal från oroliga kunder som är oroliga inför sin Egyptenresa och undrar om det är säkert att åka. Jag ringde upp Gudrun Nylén, kontorschef på vårt servicekontor Euro-Center på Cypern, som även är ansvarig för våra kunder i Egypten.
(Läs mer…)

Våldsamheter och utegångsförbud i Bangkok

Kategorier:

Den senaste tidens oroligheter och demonstrationer i Bangkok har idag eskalerat. Våldsamma upplopp har pågått under dagen i Bangkok med byggnader som brinner (t ex den thailändska börsen och shoppingcentret Central World), plundring pågår och dödstalen stiger. Strömavbrott råder i delar av Bangkok och flera tv-stationer och tidningsredaktioner som Bangkok Post har utrymts, så periodvis har det varit svårt att få mediala rapporter. Oroligheterna har även spridit sig till andra delar av Thailand, t ex Udon Thani och Chiang Mai, där myndighetsbyggnader satts i brand.

(Läs mer…)

Rapport från oroligheterna i Bangkok

Kategorier:

Vårt servicekontor Euro-Center i Bangkok rapporterar om den senaste tidens oroligheter i staden och ger reseråd till resenärer. Det råder fortfarande undantagstillstånd och UD har utfärdat en resevarning till området, vilket innebär att det inte går att teckna privatreseförsäkringar om man ska resa i området. Försäkringar som tecknades innan UD:s resevarning utfärdades gäller alltså.

(Läs mer…)

Demonstrationer och säkerhetskontroller i Bangkok

Kategorier:

Vårt servicekontor Euro-Center i Thailand meddelar idag att Thailändska myndigheter har deklarerat att en tillämpning av Internationella Säkerhetslagen ska ske 11-23 mars pga massdemonstrationer i centrala Bangkok från regeringsmotståndare. Tillämpningen innebär att det installeras s k check points (säkerhetskontroller) runtom Bangkoks centrala delar. Därför beräknas stora störningar i trafiken under perioden, och förseningar för resenärer är högst sannolika.

(Läs mer…)